Zondag 21 april | Whisky Proeverij

Whisky nosing en tasting 21 april 2019

 “ Civilisation begins with Distillation” William Faulkner 

 Op Zondag 21 april wordt er in de Paradisobar aan de Voorstraat te Kollum een whisky nosing en tasting gehouden voor beginnende en ervaren liefhebbers van “het levenswater”.

Tijdens de proeverij krijgen de deelnemers een “menu” van 6 verschillende whisky’s te proeven. Daarmee wordt een smaakvolle en gevarieerde reis gemaakt die begint in India om vervolgens in Schotland via de Speyside, Highlands, Campbeltown en the Orkney Islands te eindigen op Islay. Deelnemers krijgen diverse single malt whisky’s te proeven variërend van normale distillerie bottelingen tot unieke singles cask (strenght) bottelingen (zie ook de bijgevoegde foto). Naast het proeven zal er uitgebreid verteld worden over de geschiedenis, wijze waarop whisky wordt gemaakt, hoe je het moet proeven en waarom het zo’n bijzondere drank is.

 De proeverij begint om 16.00 uur en zal ongeveer twee uur gaan duren. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden via E-mail op gaasendam@kpnmail.nl. Omdat het aantal deelnemers gelimiteerd is moet je er snel bij zijn (vol is vol). Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 17,50– per persoon (graag contant meenemen naar proeverij).

 Deze speciale proeverij staat onder de deskundige leiding Henk Gaasendam en Eddie en Aiso Lycklama a Nijeholt. Henk Eddie en Aiso zijn liefhebbers van het eerste uur en verzamelaars van alle soorten Whisky (vooral uit Schotland). Ze zijn regelmatig in Schotland te vinden waar ze distilleerderijen bezoeken en op zoek zijn naar bijzondere en nieuwe whisky’s. Samen beschikken ze over een gevarieerde verzameling whisky’s uit verschillende landen en streken in Schotland en andere exotische plaatsen. Vanuit hun eigen ervaringen (goed voor het proeven van honderden whisky’s over de afgelopen jaren), kunnen ze je alles vertellen over hun hobby “Whisky”.

 “ Too much of anything is bad, but too much good whisky is barely enough” Mark Twain